• widget1

  widget1
 • widget2

  widget2
 • widget3

  widget3
 • 12032573_10207657740024196_213061583_n

  12032573_10207657740024196_213061583_n
 • DSCN6214a

  Stil și statut. Să alegem pantofii de mire!

  Pantofii mirelui sunt mai expuşi vizual decât cei ai miresei, așa cum ei nu pot fi ascunși nicicând sub o rochie lungă. Astfel, alegerea lor cere atenţie maximă. Fii sigur că îi alegi pe cei potriviţi urmând sfaturile adunate de Revista Mireasa & Mirele.

  O pereche de pantofi buni este precum un accesoriu de lux, să nu mai uităm de faptul că îți permit să te simți comod și să dansezi întreaga noapte. Nu în cele din urmă, ca să fii mulţumit de alegerea pantofilor de mire trebuie să ţii cont de stilul lor, dar şi de modul de confecţionare. Care sunt detaliile care conferă eleganţă pantofilor de mire afli în cele ce urmează.

  Design-ul pantofilor de mire

  Există mai multe stiluri de pantof potrivite ocaziilor selecte. Poţi alege dintre pantofii Oxford, Brogue sau Loafer.

  Oxford: Este vorba de acei pantofi confecţionaţi dintr-o piele mai rigidă şi din alcătuirea cărora nu lipsesc şireturile.
  În stilul Oxford clasic spaţiul în care se strâng şireturile este foarte îngust. Au apărut însă şi modele în care spaţiul de strângere al şireturilor este mai larg. Ele nu inspiră, însă, la fel de multă eleganţă ca și în primul caz.

  Cusăturile în formă de semicerc sunt un alt detaliu care oferă eleganţă pantofului.

  Brogue: Modelul Brogue insistă pe ornamente, astfel ca forma pantofului şi modul de prindere al şireturilor este la fel ca în stilul Oxford, doar că pantoful are un set de găuri perforate pe faţă şi în lateralul pantofului.

  Aceste ornamente nu trebuie să încarce vizual pantoful, căci îi fură din eleganţă.

  Loafer: Acest model se caracterizează prin absenţa şireturilor.

  Ai zice că stilul nu este foarte elegant, dar dacă alegi un model simplu, dintr-un material de calitate, acest tip de pantof are darul de a nu capta atenţia, costumul de mire fiind cel care atrage privirile tuturor.

  Materialul din care sunt confecţionaţi pantofii de mire

  Cea mai bună opţiune o reprezintă pantofii din piele, dar poţi opta şi pentru pantofii de mire lăcuiţi.

  Pantofii confecţionaţi dintr-o piele care se simte grea şi rigidă inspiră mai multă eleganţă decât cei confecţionaţi dintr-un tip de piele mai moale.

  Pantofii din lac sunt mai pretenţioşi și atrag privirile mai mult decât ți-ai putea dori.

  Cei negri cu un design simplu şi lăcuiţi sunt perfecţi atât de pentru costumul de mire tip smoching cât şi pentru cel frac.

  Interiorul pantofilor de mire

  Trebuie să acorzi o importanţă deosebită şi interiorului pantofilor. Fii atent la tipul de căptuşeală şi la branţul pantofilor de mire.

  Optează pentru căptuşeala din piele, care asigură un interior moale şi comod pe durata nunţii, doar va trebui să dansezi până dimineață și să ai grijă ca nimeni să nu îți fure mireasa. La fel, branţul pantofilor trebuie să fie din piele, nu din fibre sintetice sau carton. Cele din urmă nu permit pielii piciorului să fie aerisită cum trebuie.

  Acestea sunt recomandările pe care ni le împărtășesc experții, dar un lucru este clar: Nu trebuie în nici într-un caz să neglijăm pantofii. Pe lângă faptul că aceștia trebuie să arate bine, ar mai trebui să avem grijă ca pe întreg parcursul nunții aceștia să fie perfect lustruiți,doar femeile au abilitatea de a privi un bărbat de jos în sus.

  Ți-a Plăcut? Distribuie Prietenilor